Een vrolijke boel tussen de koeien

By 19 juli 2016Nieuws

Midzomerworkshop: ‘Een vrolijke boel tussen de koeien’

Op zaterdagochtend verzamelden zestien deelnemers rond 10 uur op het erf van onze Twentse Boerin. Onze voorzitter Rob Haensel gaf het startsein voor een intensieve maar gezellige workshop tussen de koeien in de wei. Willem Niessink was onze grote steun en toeverlaat en gaf ons handige tips & tricks om de gezellige (maar vooral niet stilstaande) beesten te tekenen en/of te schilderen.

Na een rustige start met koffie en Twentse krentenwegge mochten we aan de slag.  De boerin had de boer opdracht gegeven om tafels en stoelen langs de draad op te zetten. Uiteraard gebeurde dit in stijl met de trekker en shovel. We zaten immers op het platteland. Onder het motto van Willem: ”Werk in het groot en ga niet priegelen”, zochten we ons plekje langs de weide.

…En dan hard aan het werk!

Onze meerkleurige modellen op vier poten stonden ons eerst nieuwsgierig op te wachten maar gingen later rustig weer ongestoord hun eigen gang. Iedereen was enthousiast, bezig met het in de vingers krijgen van de basisvormen van onze Hollandse Koe, terwijl Willem ons individueel technische aanwijzingen gaf. Verse koffie en thee werd door de boerin met de bolderkar midden in het land gebracht, zodat ons energieniveau op peil bleef…

Rond de middag stond er een heerlijke boerenlunch klaar op het erf van de boerderij met eigengemaakte en goedgevulde groentesoep, verse melk, koffie & thee. Even bijkletsen en ervaringen uitwisselen met elkaar, om daarna weer druk aan het werk te gaan. We wilden allemaal natuurlijk wel wat ‘boeiends’ op papier hebben…

Om twee uur ’s middags werd de workshop in de weide midden tussen de koeien afgesloten, waarbij we met zijn allen het gemaakte werk bekeken. Iedereen gaf een toelichting op zijn/haar eigen werk, waarna de anderen hierop konden reageren. Willem gaf daarbij zijn positieve feedback, wat de meesten zeer leerzaam vonden.

Al met al was het een zeer geslaagde workshop en Rob bedankte alle deelnemers nogmaals voor hun enthousiasme en inzet. Ook werd de vraag gesteld of er nog meer workshops gepland stonden voor dit kalenderjaar. Dit zijn de Herfstworkshop ruimtelijk op 17 september & Nacht van de Nachtworkshop – Schilderen met licht op 29 oktober.

Tevreden met de resultaten ging iedereen naar huis en wat ons betreft: Tot de volgende keer!