Over KSM

Inmiddels bestaan we meer dan 20 jaar en dit alles dankzij een groepje enthousiaste kunstliefhebbers, die kunst toegankelijk wilden maken voor alle Markeloërs… Vanaf de oprichting heeft beeldende kunst centraal gestaan als invalshoek. 

Wij zijn vanaf het begin actieve stichting met veel betrokken vrijwilligers. Meerdere keren per jaar worden er diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Via de agenda houden wij je op de hoogte van onze geplande activiteiten. Jaarlijks organiseren we onder andere de kunst- & etalageroute, diverse workshops en betrekken we basisscholen bij onze projecten. Natuurlijk worden onze activiteiten opgenomen in de Hof van Twente info (voormalig VVV) en in de evenementenkalender van Maarkelsnieuws

Uiteraard houden we je graag op de hoogte van het laatste nieuws van de KSM. Of laten we je weten waar in de buurt leuke activiteiten en exposities te vinden zijn op het gebied van kunst in de breedste zin van het woord.

Een beeldverslag van onze evenementen vind je op onze fotogalerij. Wij geven je graag een indruk van de sfeer en inhoud van onze activiteiten. We staan open voor suggesties en waarderen feedback van onze deelnemers.

Wil je meer weten over hoe de KSM is ontstaan? Kijk dan vooral naar onze visie en geschiedenis.

Nieuws

DSC_8648 (2)

Basisschoolproject 2020

By | Agenda | No Comments
kunststichting-markelo-ksm-kunstroute-2016-opening-14

Wanneer zijn de resultaten te bewonderen?

In de maanden juli, augustus, september en oktober is de Kunstroute 2016 de te bezichtigen op de fiets, auto of lopend. Deze route zal een lengte van rond de 21 km hebben, waarbij een fraai landschap en verrassende schilderijen en ruimtelijke kunstwerken elkaar afwisselen.

Verkooppunten route

Deze editie zal net als vorig jaar, zowel op de fiets als met de auto of lopend te bekijken zijn. We hopen dit jaar weer op een diversiteit aan kunstwerken, zowel schilderijen als ruimtelijke beelden. De route zal op verschillende verkooppunten verkrijgbaar zijn, onder andere bij:

Basisschoolproject: ‘Buitenspelen’

Alle basisscholen krijgen de kans om mee te doen aan de kunstroute en worden door ons uitgenodigd. De basisscholen ontvangen een uitgebreide mail voor de Kunstroute om zo houvast te hebben en hun ideeën vorm te geven. We hopen dan ook dit jaar prachtige (ruimtelijke) werken van alle basisscholen in de kunstroute op te mogen nemen…Niet alle basisscholen hebben kans gezien om mee te doen, door het Coronavirus. Maar we zijn blij te kunnen mee delen dat in ieder geval de onderstaande scholen dit jaar zullen stralen in de route.

De deelnemende scholen zijn: Basisschool De Welp, Openbare Daltonschool Elserike en Openbare Basisschool Stokkum.

De leerlingen kunnen door de Kunststichting Markelo begeleid worden, om zo de eerste aanzet te geven voor het te maken kunstwerk voor de Kunstroute. Hierbij ligt de nadruk op de creatieve inbreng van de kinderen van groep 4 tot en met 8. Het thema voor de 25 ste Kunstroute is dit jaar: ‘Buitenspelen’

Deze route is mede mogelijk gemaakt door het Cogas Cultuurfonds.

  • Datum: 17 juli
  • Aanvang: hele dag
  • Lokatie: diverse schoollocaties

Wil je meer informatie over het basisschoolproject? Stel je vraag via onderstaand contactformulier.