kunststichting-markelo-ksm-kunstroute-2016-opening-14

Wanneer zijn de resultaten te bewonderen?

In de maanden juli, augustus, september en oktober is de Kunstroute 2016 de te bezichtigen op de fiets, auto of lopend. Deze route zal een lengte van rond de 21 km hebben, waarbij een fraai landschap en verrassende schilderijen en ruimtelijke kunstwerken elkaar afwisselen.

Verkooppunten route

Deze editie zal net als vorig jaar, zowel op de fiets als met de auto of lopend te bekijken zijn. We hopen dit jaar weer op een diversiteit aan kunstwerken, zowel schilderijen als ruimtelijke beelden. De route zal op verschillende verkooppunten verkrijgbaar zijn, onder andere bij:

Basisschoolproject: ‘Buitenspelen’

Alle basisscholen krijgen de kans om mee te doen aan de kunstroute en worden door ons uitgenodigd. De basisscholen ontvangen een uitgebreide mail voor de Kunstroute om zo houvast te hebben en hun ideeën vorm te geven. We hopen dan ook dit jaar prachtige (ruimtelijke) werken van alle basisscholen in de kunstroute op te mogen nemen…Niet alle basisscholen hebben kans gezien om mee te doen, door het Coronavirus. Maar we zijn blij te kunnen mee delen dat in ieder geval de onderstaande scholen dit jaar zullen stralen in de route.

De deelnemende scholen zijn: Basisschool De Welp, Openbare Daltonschool Elserike en Openbare Basisschool Stokkum.

De leerlingen kunnen door de Kunststichting Markelo begeleid worden, om zo de eerste aanzet te geven voor het te maken kunstwerk voor de Kunstroute. Hierbij ligt de nadruk op de creatieve inbreng van de kinderen van groep 4 tot en met 8. Het thema voor de 25 ste Kunstroute is dit jaar: ‘Buitenspelen’

Deze route is mede mogelijk gemaakt door het Cogas Cultuurfonds.

  • Datum: 17 juli
  • Aanvang: hele dag
  • Lokatie: diverse schoollocaties

Wil je meer informatie over het basisschoolproject? Stel je vraag via onderstaand contactformulier.